30

29 Mayıs Perşembe günü Terme Ticaret Borsası Meclis Kurulu Terme Belediye Başkanı Şenol KUL'u ziyaret etti. Terme Ticaret Borsası Başkanı Haluk TRABZON ve borsa meclis kadrosuyla istişare toplantısı yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "daha yaşanabilir bir ilçe için hep birlikte adım atmalıyız, bu sorunlar belediyenin ya da idarecilerin dersek burada hem biz hem de ilçe halkı kaybeder, biz et ve tırnak misali olup Terme için mücadele etmeliyiz" dedi.
Belediye de gerçekleştirilen istişare toplantısında ilçenin ekonomik alanından, iş gücüne her türlü konunun değerlendirildiği toplantıda Terme Ticaret Borsası Başkanı Haluk Trabzon, “Biz Termeliler için buradayız diyerek bize düşen neyse onu yerine getireceğiz yeter ki siz isteyin, birlikte hareket ederek tüm sorunlarımızı kısa bir sürede çözeceğimize inanıyorum dedi. Trabzon, bundan sonra her alanda Termemizin bir bütün olarak kendini kanıtlayan bir ilçe olacağına inandığını” belirtti.

 

 

Ekonomik kaynakları ve yol ağı değerlendirildiğinde Terme’nin bir cazibe merkezi olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İstihdam sağlayan ciddi yatırımcılar için kapımız her zaman açık, sizlerin teşvikiyle ilçemizde fabrika açmak ve üretim yapmak isteyen herkese belediye olarak desteklemeye hazırız istihdam ilçe halkı ve ekonomisi için olmazsa olmazı. Kul, tarıma dayalı ekonominin yanında ticaret alanında da kendini kanıtlamış şirketler mevcut bu tür şirketlerin sayısını arttırmak hepimizin elinde kendi ve kurumlarımızın referanslarını kullanarak yatırımcıyı Terme’ye çekmeliyiz bu her alanda olmalı. İnanıyorum yakın bir zamanda Terme turizmde de kendini gösterecek ve bu alanda da yeni istihdamlar sağlayacaktır” dedi.

 

 


Terme’nin en önemli sorunlarından biri çöp döküm alanıydı, bunu çözdük ve plan ve program dâhilinde bunu yaptık, buranın ıslahına başladık dedi. Başkan Kul, “Vatandaşlarımız biraz sabırsızlar ama zamana ihtiyacımız var bundan sonra Terme'ye yapılacak her şey planlı ve programlı olacaktır, gelişi güzel yapılan hiç bir şeyi kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz de. Şu anda birçok projemiz var hepsi zamanı geldiğinde yapılacak ama uzmanı tarafından planlı ve programlı şekliyle yapılacak. Bu projeler gerçekleştirilirken halka sorulacak kent konseyleri ve istişare toplantılarının ardından alınan kararlarla bu işler yapılacak. Beyaz masa kurulup halkın şikâyetleri ve isteklerini alıp işlemlerini gerçekleştirip onları belediyeden memnun göndereceğiz” dedi.
Bu toplantıların ve istişarelerin devam edeceğini belirten Başkan Kul, herkesle görüşüp birlikte ve ortak akılda adım atıp güzel bir Terme için çalışacaklarını belirtti. Terme Ticaret Borsası Başkanı Haluk Trabzon yapılan istişare toplantısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek oda başkanı olarak birliktelik temennisinde bulundu.

 

 

 

Okunma Sayısı: 2651
resim