01

TOBB’un 81 ile 81 Akademik Danışman projesi kapsamında düzenlenen Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı, Samsun’un yanısıra Tokat, Amasya ve Çorum illerinin katılımıyla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2014 yılından itibaren yürütülen “81 İl’e 81 Akademik Danışman” projesi kapsamında gündeme gelen Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları’na Samsun’da devam ediliyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası ev sahipliğinde Serra Otel’de düzenlenen toplantıya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, TOBB Reel Sektör Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Daire Başkanı Fatih Soysal, Kalkınma Bakanlığı Temsilcisi Hasan Şanalmış, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen, TEPAV temsilcileri, Samsun’un yanısıra Tokat, Amasya ve Çorum illerinden Yatırım Destek Ofisi ve Üniversite temsilcileri ile Oda/Borsa Genel Sekreterleri ile Akademik Danışmanlar katıldı. Söz konusu toplantıda Borsamızı Genel Sekreter Emre KIZIL temsil etti.


Toplantıya ardından, “81 İl’e Akademik Akademik Danışman Projesi” ile “Neden Sinerji Toplantıları?” hakkında bilgi verildi. Toplantının öğleden sonra yapılan bölümüne şehir dışından gelen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ile Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır da katıldı. Toplantının öğleden sonraki  ikinci bölümünde ise, Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya illerinin Akademik Danışmanları ile birlikte Kalkınma Ajansı, İl Yatırım Destek Ofisi, Üniversite ve Teknokent Temsilcileri sunum yaptı. Son bölümde ise, Oda/Borsa Genel Sekreterlerinin öneri ve talepleri dinlendikten sonra toplantı sona erdi.

Okunma Sayısı: 2140
resim