18

Bu program ile Avrupa seviyesinde ortaklıklar oluşturarak işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman yetiştirilmesi, bilgi, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi ve sonuçta rekabet gücünün artması noktasında, reel sektöre merkezi rol oynama fırsatı sunulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Dolayısıyla bizlerin bu programdan azami şekilde istifade ederek, aktif bir şekilde burada yer alarak, şirketlerimizin rekabet gücünü artıracağımıza inanıyorum” dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Erasmus+ Programı ve İş Dünyası İçin Fırsatlar Toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımlarıyla İstanbul Conrad Hotel’de gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında, ülke, iş dünyası, akademi camiası ve halkımız için çok faydalı olacağına inandıkları önemli bir girişim başlattıklarını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, “Biliyorsunuz, her yatırımda bir risk vardır. Ancak, eğitime yapılan yatırım bunun tek istisnasıdır. İşsizlik kadar beceri ve mesleksizlik, bugün sadece ülkemizde değil, Avrupa’da da, giderek büyüyen bir sorundur.Dünya değiştikçe, var olan becerilerin bir kısmı anlamını yitiriyor. Dolayısıyla kendini yenileyemeyen insanların işlerini kaybetme riski artıyor. Ama diğer taraftan, yeni ve katma değeri daha yüksek işler ortaya çıkıyor. Bunlar içinse daha farklı bilgiye ve becerilere sahip olmak gerekiyor. İşte şimdi bu program, bu sorunları aşmak için geniş bir imkânlar dizisi sunuyor. Gençlerimizin beceri sahibi olması için gerekli alt yapıyı oluşturmamıza katkı sağlıyor” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2405
resim