Terme Ticaret Borsası Başkanı Haluk TRABZON ve Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet EKMEKÇİ yaptıkları açıklamalarda TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na destek verdiklerini açıkladılar. Trabzon ve Ekmekçi yaptıkları ortak açıklama ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na tam destek verdiklerini bildirdiler. Trabzon ve Ekmekçi açıklamalarında şunları dile getirdiler. " Hisarcıklıoğlu Ağustos 2001 yılından bu yana dünya çapında yaygın iş konseyleri aracılığıyla Türkiye'nin dış ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkıda bulunmayı amaçlayan Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) başkanlığını da yürütmektedir. DEİK ülke yararını gözeterek, uluslararası ekonomik ve ticari aktivitelerin geliştirilmesinde veiş fırsatlarının en iyi şekilde değerlendirilmesinde ülkemiz iş dünyasına 106 ikili iş konseyi, 2 sektörel ve 1 özel amaçlı olmak üzere toplamda 109 konsey ile destek olmaktadır. Hisarcıklıoğlu ayrıca DEİK çatısı altındaki dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet göstermekte olan Türk girişimcilerini tek çatı altında toplamayı hedefleyen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) başkanıdır. Yine iki kez rekor oyla Avrupa Odalar ve Borsalar Birliği (EUROCHAMBERS) Başkan yardımcılığına seçilmiştir. TOBB ETÜ Üniversitesinin kurulmasına öncülük etmiştir. 2013 Ağustos ayında yapılacak olan Genel Kurul'a kendisini tekrar başkan seçmek istiyoruz. Oda ve Borsa Seçimleri ve TOBB Genel Kurulu'nun devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz" dediler.